dotcomwebdesign.com
Contact Us Site Map Home Contact Us Site Map Home Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple.dk

Hjem > Refugium i Celle
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Refugium i Celle

Burao 15 juni 2012

Celle refugiet er i år i 2 uger i september blevet tilbudt Niels Henrik Lynge.Niels Henrik er pensioneret journalist og en kendt og respekteret kultur personlighed i Grønland.

Burao 8 februar 2011

Af forskellige praktiske grunde bliver der ikke refugium i Celle i år.

Tromsø 21 januar 2010

Der kan søges refugium i Celle i ugerne 25 og 26 ved at sende en mail til mig på  fatumadk@webspeed.dk og begrunde behovet.Læs for mere info i notatet dateret primo april 2009.

Celle 29 maj 2009

Der er kommet 4 ansøgninger til opholdet i Celle.Udvalget i Nuuk og jeg er enige om,at give de 2 uger i august til Helene Thiesen.Helene har en meget smertefuld historie.Hun er 65 år og var en af de 22 grønlandske børn der blev sendt btil DK som led i et experiment ,som skulle gøre dem til "gode danske borgere".Socialrådgiver Tine Bryld har skrevet en bog om disse børn .Bogen hedder "I den bedste mening "og er tilegnet Helene.Nu er Helene i gang med at skrive sin egen bog om den historie.Det er mig en stor ære ,at kunne give Helene 2 ugers arbejdsro i mit dejlige hus og i skønne Celle.

Tromsø primo april 2009

Jeg har besluttet mig for,at oprette et refugium i mit hus i Celle.Målgruppen er unge grønlandske studerende der er ved at afslutte en uddannelse med en skriveopgave og grønlændere der er ved at skrive en bog eller andet.Personer der er i gang med en skriveproces og har brug for smukke og rolige rammer til inspiration .

De 8 år jeg har boet i Grønland har været de bedste i mit liv,jeg har knyttet betydningsfulde relationer og jeg holder meget af det grønlandske folk.

For nylig er jeg blevet vraget af yderst usaglige grunde til en stilling som administrerende overlæge i psykiatrien i Grønland.Jeg har følt mig krænket,har været vred og sorgfuld.

I den proces har det været mentalt vigtigt for mig at skille tingene fra hinanden og holde fast i mine følelser til det grønlandske samfund.Og derfor havde jeg brug for ,at gøre noget godt og konkret.Her opstod tanken om et refugium i Celle.

Jeg har et fantastisk godt hus i en lille bjerglandsby i Toscana.Både huset og landsbyen er inspirerende,jeg har selv skrevet adskillige artikler i huset.

Jeg tilbyder 2 uger om året vederlagsfrit og jeg bestemmer fra år til år hvornår disse uger skal ligge.I begyndelsen af året vil man her kunne se hvilke uger der bliver til refugium.Rejsen til og fra Celle samt kost er ikke inkluderet i tilbuddet. 

Man sender en ansøgning til mig med begrundelse for at komme i betragtning.

Jeg drøfter ansøgningerne med 3 personer i Nuuk som jeg har bedt være en slags bedømmelsesudvalg.Og jeg forbeholder mig retten til at afvise uden at skulle begrunde.

I år er det ugerne 32 og 33(1-15 august) og ansøgningsfristen er den 1 juni.